Германия доставя първата от четирите системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM на

...
Германия доставя първата от четирите системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM на
Коментари Харесай

Германия изпраща модерна ПВО система на Украйна

Германия доставя първата от четирите системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM на Украйна, оповестиха от Бундесвера в деня, в който Русия обстрелва с ракети цялата страна.

" Последните съветски ракетни офанзиви против Киев и други градове демонстрират какъв брой значима е способността за противовъздушна защита за самоотбрана на Украйна ", написаха от Министерството на защитата в Берлин.

По-рано през днешния ден и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разгласи, че блокът ще подкрепи Киев с спомагателна военна помощ.

Германия още преди няколко седмици разгласи, че този месец ще прати на Украйна най-новата система за Противовъздушна отбрана, която даже и немските Въоръжени сили не имат, съобщи посланикът на страната в Украйна. Очаква се следващата година от Берлин към Киев да потеглят още три такива системи, като към този момент не се показват съответни периоди.

Припомняме, че през днешния ден руснаците изстреляха към десетки градове в Украйна общо 83 ракети, половината от които са били обезвредени от Противовъздушна отбрана. Но останалите поразиха цивилен обекти и убиха минимум 10 души в цялата страна, в това число най-малко 5 в Киев. Според последни данни от кмета на столицата Виталий Кличко - ранените са 51, а 42 от тях са откарани в болница.
ТЕМА преди 29 минути 283 преди 2 часа 1076 преди 2 часа 921
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР